dinsdag 24 april 2012

Entrecôte met rode-uiensaus

Ingrediënten voor 4 personen:
1 entrecôte van 700 gr.
olijfolie
groene peperkorrels
Saus:
300 gr rode ui
250 ml rode wijn
witte azijn
35 gr boter

Bereiding:
  1. Wrijf de entrecôte in met de olie en gekneusde peperkorrels en laat hem ca. 30 minuten op kamertemperatuur marineren.
  2. Snij de ui in ringen. Doe de ui in een pan met 35 gr boter, 200 ml water, 4 el azijn en zout en zet op het vuur.
  3. Laat in een andere pan de wijn tot de helft inkoken.
  4. Voeg de ingekookte wijn toe aan de uien zodra het kookvocht van de uien verdampt is en het vet begint te spetteren.
  5. Breng op smaak met peper en zout en kook het geheel 1 minuut.
  6. Gril de entrecôte ca. 2.5 minuut per kant op een heel hete gril.
Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen: