Ingrediënten paddenstoelen voor 4 pers.:
4 st portobello of eekhoorntjesbrood (70 gr per stuk)
een paar (kastanje-)champignons
40 gr verbrokkeld casinobrood zonder korst of panko
40 gr geraspte grana padano of parmezaan
1/4 knoflookteen
bosje peterselie
bosje munt
1 el olie
zout en peper
--
Ingrediënten slafonduta:
120 gr sla
3 el olie
1 gepelde knoflookteen
beetje gedroogde oregano
120 ml melk
3 grote basilicumblaadjes
1 tl bloem
60 gr fontina of anders een andere smeltkaas, taleggio, port salut.
Bereiding paddenstoelen:
- Hol de eekhoorntjesbroden uit/verwijder de sporen van de portobello.
- Doe de stelen ervan in de beker van de blender met de rest van de ingrediënten en voldoende olie om er een smeuiïge massa van te maken.
- Pureer het geheel in een paar seconden en vul de paddenstoelen met het mengsel.
- Leg de paddenstoelen in een met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet ze 8 minuten in de oven op 200C.
Bereiding slafonduta:
- Was de sla en verscheur hem in kleinere stukjes.
- Doe ze in een pan met 3 el olie, 1 gepelde knoflookteen en een beetje oregano. Meng het door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat het 3 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en schenk de melk erbij.
- Voeg 3 grote basilicumblaadjes toe en pureer het geheel in de blender.
- Doe het terug in de braadpan, voeg 1 tl bloem toe en verhit het op laag vuur.
- Voeg de in kleine blokjes gesneden fontina toe en laat hem smelten onder regelmatig roeren (slafonduta).
- Verdeel de fonduta over 4 diepe borden.
- Maak af met de gevulde paddenstoelen en serveer.
Gebaseerd op een recept uit La Cucina Italiana. Was lekker, maar wel veel werk voor 1 of 2 personen, maar dat was misschien doordat het oorspronkelijke recept een beetje warrig was.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten