Ingrediënten:
- 500 gr magere runderlappen
- zout
- 1 ui
- 1 cm gemberwortel
- 1 el ongezouten cashewnoten
- 1 tl trassi
- 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 tl sambal oelek
- 2 el olie
- 3 bosuitjes
- 75 gr mie
- 75 gr taugé
- citroensap
- sojasaus
- verse koriander
Voorbereiding:
- Trek bouillon van het vlees met 1 1/4 ltr water en 1 el zout in ca. 2 uur. Vlees uit bouillon nemen en in blokjes snijden.
- Ui pellen en snipperen.
- Gember schillen en fijnhakken.
- In vijzel of keukenmachine ui, gember, cashewnoten, trassi, ketoembar en sambal tot fijne pasta wrijven.
- In wok 1 el olie verhitten en kruidenpasta zachtjes aanfruiten. Bouillon erbij schenken en het geheel ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
- Intussen in pan met kokend water bami ca. 4 minuten laten wellen. In zeef goed laten uitlekken.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden en
- Koriander grof hakken.
- Bouillon boven kom zeven.
- In wok opnieuw 1 el olie verhitten en blokjes vlees al omscheppend bruinbakken.
- Bouillon erbij schenken en ca 3 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met citroensap en sojasaus.
- In vier grote kommen bergje bami leggen. Hierover taugé, bosui en koriander verdelen.
- Hete bouillon met vlees erover schenken. Direct serveren.
Met de restjes vlees heb ik Abon Abon gemaakt.
Recept uit AH's kookboek Een culinaire ontdekkingsreis door Java en Bali.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten