Dit is een recept uit de Baskische keuken. In het originele recept moet txakoli wijn gebruikt worden, maar ik heb maar een Portugese genomen. In de Baskische keuken wordt vaak een aardewerk schaal gebruikt en moet je de schaal regelmatig ronddraaien om de gelatine van de vis te mengen met de vloeistof, opdat het een gebonden saus wordt.Was erg lekker, ik ga het vaker maken.
Ingrediënten
4
kabeljauwhaasjes
4 teentjes
gehakte knoflook
50 gr meel
1 dl droge witte
wijn
1 dl olijfolie
2 dl visbouillon
12 mosselen of
anders garnalen
12 gekookte asperges, wit of groen
gekookte doperwtjes
gehakte
peterselie
Bereiding:
Zet een
aardewerk schaal met wat olijfolie op middelhoog vuur met de gehakte knoflook.
Wanneer ze goudbruin is het vuur lager zetten en de met meel bestrooide
kabeljauw, huid naar boven en de gehakte peterselie toevoegen.
Beweeg de schaal zachtjes
in de rondte en voeg de witte wijn, de bouillon, de asperges en de mosselen of
garnalen toe. Zodra het aan de kook komt de kabeljauw omdraaien, uit de schaal
halen en laten rusten.
Voeg de gekookte
doperwtjes en asperges aan de schaal toe, zodat de doperwtjes de smaak de
opnemen.
Presentatie.
De schaal met de vis verwarmen en de borden opdienen met de kabeljauw in
het midden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten