Ingrediënten:
4
ansjovisjes uit blik
1
teen knoflook
100
gram kippenlevers
1el
kappers
75
gram prosciutto
De
schil van 1 citroen
6
blaadjes salie
4
el olijfolie
500
gram kalfslapjes
1
el citroensap
Zout
en vers gemalen peper
Bereiding:
- Hak de eerste 7 ingrediënten in kleine stukjes, mag in de hakmolen of de keukenmachine.
- Verhit de olie in een grote bakpan, bruin het vlees aan beide kanten. Draai het vuur wat lager en druppel het citroensap over het vlees, voeg zout en royaal peper toe. Bak het vlees door tot het gaar is.
- Haal het vlees uit de pan en leg op een voorverwarmde schotel, bedek met aluminiumfolie en houdt het vlees warm.
- Schep nu het hakmengsel in de pan en bak alles ongeveer 3 minuten, keer het enkele malen om.
- Schep op elk lapje een lepel van het mengsel.
- Kook een paar lepels heet water in de lege pan onder voortdurend roeren, schraap daarbij de aangebakken resten van de bodem en giet over de scallopine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten