Pagina's

zaterdag 24 mei 2014

Geglaceerde lente-uitjes met muntsaus


Ingrediënten voor 6 personen:
750 gr dikke lente-uitjes
200 ml slagroom
boter
munt
zout
witte peper

Ingrediënten:

  1. Snijd de onderkant van de lente-uitjes en 1/3 van de groente stengel.
  2. Blancheer de lente-uitjes ca. 1 minuut in kokend water, giet ze af en dep ze droog.
  3. Leg de lente-uitjes in een enkele laag in een grote koekenpan. Schenk water bij tot ze onderstaan en voeg een klontje boter en zout toe. Kook de lente-uitjes op middelhoog vuur tot het water verdampt is en de uitjes zacht en helder zijn.
  4. Voeg de slagroom. peper en enkele blaadjes munt toe en laat de room inkoken gedurende 3-4 minuten.


Recept Cipollotti glassati con crema alla menta uit La Cucina Italiana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten