Het is bedoeld als een bijgerecht dat je gelijk met het vlees in de oven kunt zetten. Ik vond het zo ook lekker, met alleen een paar lekker plakken ham erbij.
Ingrediënten:
750 gr knolselderij
citroensap van een halve citroen
40 gr boter
6 kleine takjes tijm
3 takjes rozemarijn
Verder nodig: bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Knip het bakpapier ongeveer twee maal de diameter van de bakplaat, druk het in de bakplaat, laat de rest over de rand hangen.
- Maak de selderijknol schoon en snijd hem in 4 tot 6 parten. Snij de parten in dikke frieten of partjes en leg ze in een kom. Knijp er de citroen over uit.
- Smelt de boter in een kleine pan en giet het over de selderij. Haal de blaadjes van de tijm en doe ze erbij. Haal de naalden van de rozemarijn en snijd ze fijn, doe ze ook in de kom. Voeg zout en peper toe.
- Leeg de inhoud van de kom op het bakpapier en vouw het bakpapier goed dicht. Open na 35 minuten het papier, draai de frieten om en laat ze nog 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
Recept uit The Guardian van Nigel Slater