Pagina's

zaterdag 23 juni 2018

Snelle Calamari à la Nigella Lawson


De inktvisringen worden simpelweg gepaneerd met maizena en semola. Dus geen beslag met bier, bruiswater of ei. Ik vind ze erg lekker, temeer door het ruwe semola-laagje en ze nemen minder vet op.

De helft van de aantrekkelijkheid van Nigella's recepten ligt in haar inleiding:

"Hoe vreemd het ook klinkt, dit is weer een van mijn avondmaal-standbys. Ik bewaar de bevroren inktvis in de vriezer en haal hem 's ochtends bij het ontbijt eruit om het op tijd te laten ontdooien voor de avondmaaltijd. Ik geef er de voorkeur aan om een ​​enorme hoeveelheid hiervan te eten, en niets anders, in plaats van het meer als een voorgerecht te hebben, tenzij ik gezelschap verwacht, in dat geval kunnen er makkelijk vier personen van peuzelen,  klaar om elk knapperig stukje inktvis te dompelen in de knoflookmayonaise als aperitief."


Ingrediënten voor twee personen als hoofdgerecht, voor vier als voorgerecht
Voor de calamari:
Kwart liter archideolie (of zoveel als nodig, afhankelijk van de grootte van de pan)
500 gram bevroren inktvis (tubes en tentakels)
2 eetlepels maizena
4 eetlepels semola/semolina (fijn griesmeel)
2 tl cajun kruidenmix  (of gebruik 1 theelepel zout en 1 theelepel paprika)
Voor de knoflookmayonaise:
½ teentje knoflook
100 gram mayonaise van de beste kwaliteit (bij voorkeur biologisch)

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een steelpan en snijd ondertussen de ontdooide inktvis in ringen van 1 cm.
  2. Doe de maizena, semola en kruiden in een plastic diepvrieszak.Voeg de inktvisringen en tentakels toe en 'masseer' de inktvis zodat ze een alle kanten goed bedekt zijn.
  3. Als de olie heet genoeg is, en heftig sist als je een klein brokje brood erin gooit, bak je de inktvis dan in gedeeltes om de meest gouden knapperigheid te krijgen. Een paar minuten per batch is alles wat u nodig heeft.
  4. Rasp of crush de knoflook in de mayonaise, roer om te mixen en serveer dan naast de gefrituurde inktvis.
(en maak er eventueel gelijk wat gepelde garnalen met staart en spierinkjes of ansjovisjes bij) En oh, ja, strooi wat paprikapoeder over de mayonaise, dat ben ik vergeten.



Recept uit Nigella Express

Geen opmerkingen:

Een reactie posten