Een eenvoudig, mooi en smakelijk voorgerecht.
Ingrediënten als voorgerecht voor 6 personen:
- 3 grote rode paprika's, in vieren gedeeld
- 200 g extra fijne sperziebonen
- IJs voor een ijsbad
- blikjes, totaal 600 gr (butter/lima) bonen, afgespoeld, uitgelekt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 grote rode ui, heel dun gesneden
- citroensap naar smaak
- 2 el gesneden basilicum
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 80 g boter
- 1 kg grote garnalen, gepeld en ontdarmd (staarten intact)
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
Bereiding:
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand en gril de paprika's, met het vel naar boven gedurende 4-5 minuten tot ze blazen vertonen en zwart worden. Verwijder ze, dek ze af en laat ze een kwartiertje liggen en ontvel ze vervolgens. Snijd een derde in dunne reepjes en hak de rest fijn.
- Blancheer de sperziebonen bijtgaar in kokend, gezouten water. Giet af en plons ze vervolgens in ijswater om hun felle kleur te behouden. Droog ze,wanneer ze afgekoeld zijn, af met een theedoek en zet ze apart .
- Meng in een kom bonen, boterbonen, knoflook, ui, citroensap, basilicum, 1/4 kop (60 ml) olijfolie, paprikareepjes, zout en peper.
- Verhit de boter en de resterende olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 2-3 minuten, draai ze om, tot ze net gaar zijn. Voeg de gehakte paprika en chili toe om ze op te warmen, breng op smaak en serveer opgestapeld op het salademengsel.
Recept Delicious Australië