Als je niet van pikante pepers houdt kun je de zaadjes verwijderen of alleen milde pepers gebruiken. Houd rekening met een oventijd van 2-2½ uur.
Ingrediënten voor 8 hapjes.
+ 1,5 kg rode paprika's of puntpaprika's
200 à 250 gr rode pepers zoals cayennepeper of gemengde rode pepers.
8 knoflooktenen, gepeld
ruim 1 dl olijfolie
snuf suiker
zout en peper
2 el rode wijnazijn
Bereiding:
Verhit de oven voor op 150 graden.
- Leg de paprika's, pepers, knoflooktenen, olijfolie en suiker op een bakblik en meng. Bestrooi met zout en peper.
- Rooster de paprika's en pepers, schud ze elke 30 minuten of zo om, tot ze volkomen zacht zijn en hier en daar beginnen te karameliseren, 2-2½ uur. laat afkoelen, voeg de azijn toe en meng. Serveer met stukjes stokbrood of geroosterd brood.
De paprika's en pepers kunnen een week van tevoren geroosterd worden. Bewaar ze in de koelkast maar eet ze op kamertemperatuur.
Recept Alison Roman voor Bon appétit.