Ingrediënten:
2 aubergines
1 ui
halve stengel bleekselderij
halve sinaasappel
halve citroen
1 bosje munt
zout en peper
olijfolie
Bereiding:
- Snij de aubergines door de lengte en vervolgens in plakken, strooi er zout over en laat ze een half uur in een vergiet uitlekken.
- Pers de halve sinaasappel en citroen uit.
- Hak de halve stengel bleekselderij fijn met de ui, wat sinaasappel- en citroenschil.
- Smoor het haksel in een beetje olijfolie, giet er het sinaasappel en citroensap over, laat een beetje inkoken en zet apart.
- Droog de plakken aubergine met keukenpapier en bak ze bruin in dezelfde pan. Voeg het apart gezette haksel met het sap toe en laat 10-15 minuten sudderen zodat de smaken samenkomen en de aubergine zacht is. Maak op smaak af met zout en peper en kruid ze naar smaak met verse basilicum en munt.
Melanzane in padella, recept di Cucina Moderna