Eerder maakte ik een pikante gewokte uitvoering van de populaire kip cashew. Dit is de gefrituurde versie van het populaire gerecht. Allebei even lekker.
Ingrediënten voor 3 personen:
300 g kippendijfilet in stukjes
500 ml zonnebloemolie
5 gedroogde chilipepers (optioneel)
2 tl knoflook, geperst
1 ui, geschild, in 16 partjes
60 g cashewnoten, geroosterd
3 bosuitjes, in stukken van 2 cm
½ tl witte peper
1 tl sesamolie
zout
tempurabloem
Voor de saus:
50 ml oestersaus
2 el sojasaus light
1 el ketjap manis
2 el suiker
Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor de saus. Breng de kip op smaak met zout en bestrooi rondom met tempurabloem.
- Verhit de olie in een wok tot 180 graden. Frituur de gedroogde chilipepers 30 tot 45 seconden; zorg dat ze niet barsten. Laat uitlekken.
- Frituur de kip 4 minuten in 2 batches; laat tussendoor de olie weer op temperatuur komen.
- Laat uitlekken en bewaar 2 eetlepels olie in de wok.
- Bak zachtjes de knoflook in de wok. Voeg na 1 minuut de ui toe en fruit transparant.
- Voeg de gefrituurde kip en chili’s, de cashewnoten en de saus toe en roer tot alles is bedekt met saus. Blijf verwarmen tot de kip gaar is. Roer de bosui door de kip en breng op smaak met witte peper en zout. Besprenkel met sesamolie en serveer direct.
Julius Jaspers
Oriental Streetfood