300 gr gefileerde visfilet (schol, tongschar, kabeljauw)
1 lente-ui
2 plakjes verse gember
1/2 Spaanse peper
Chinese wijn of pale medium dry sherry
sojasaus
azijn
suiker
zout
3 dl olie
Voorbereiding:
- Dep de visfilets droog en snijd ze in stukken van 2 x 4 cm. Wrijf ze in met 2 tl sherry en een mespunt zout en laat ze 10 minuten staan.
- Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snijd de peper samen met de lente-ui en gember in de lengte in reepjes van 2 cm.
- Maak een sausje van 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 tl suiker, 1/2 tl azijn en 2 el water.
Bereiding:
- Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei de plakjes vis voorzichtig dicht tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de vis er met de schuimspaan uit en laat uitlekken.
- Giet de olie op 2 el na in de bewaarpan en bewaar voor later gebruik.
- Verhit op hoog vuur de el olie opnieuw. Roer de lente-ui, gember en peper tot het geurt. Giet er al roerend het sausje bij en breng aan de kook.
- Doe de vis erin en sudder op matig vuur nog 1,5 minuut.
Gegeten met roergebakken Chinese kool.
Uit: Het Chinese kookboek deel 1