Italiaanse kalfsrolletjes met tonijnsaus
Gevulde eieren op zijn Italiaans
Cajun gevulde minipaprikaatjes met krab
Hollandse garnalen in tomaatjes en bagnarottesaus
|
Italiaanse kalfsrolletjes met tonijnsaus |
Ingrediënten:
Plakken gebraden kalfsfricandeau, iets dikker gesneden (vleeswaar)
Saus voor 4 ons fricandeau:
150 gr tonijn in olie, uitgelekt
1/2 sjalotje
peterselie
olijfolie
Garnering:
sla
4 hardgekookte eidooiers
150 ml mayonaise
sap van 1/2 citroen
5 fijngehakte kappertjes
Bereiding:
Snijd de sjalot in ringen en fruit hem ca. 2 minuten in 1 el olie.
Pureer de sjalot met de tonijn, 1 el fijngehakte peterselie, zout.
Smeer het mengsel op de plakjes kalfsvlees en rol de plakjes op.
Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.
Bereiding garnering:
Drukt de hardgekookte eidooiers door een zeef en meng ze met de mayonaise, het citroensap en de kappertjes.
Serveer de kalfsrolletjes koud, in plakjes op een bedje van sla en maak af met de mayonaise.
Volgens het originele recept uit La Cucina Italia moet het gemaakt worden van lapjes kalfsfricandeau en moeten ze 25 min. gestoomd worden. Dan wel 1 rauwe eidooier en 1/2 rauw eiwit aan de vulling toevoegen.
|
Gevulde eieren op zijn Italiaans: Uova ripiene
|
Ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
50 gr tonijn uit blik
10 groene en zwarte gehakte olijven
1 eetlepel brandy
1 handje gehakte kappers
Olijfolie
peper en zout
Bereiding:
Meng het geprakte eigeel met de overige ingrediënten.
|
Gevulde eieren op zijn Amerikaans: deviled eggs.
|
Ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
3 à 4 eetlepels mayonaise
Lik mosterd
2 el Siracha (hete pepersaus)
zout
lente-uitjes, klein gesneden
Paprika of chilipoeder om te bestrooien.
Bereiding:
Meng het geprakte eigeel met de overige ingrediënten
|
Zweedse (Ikea) haringrolletjes
|
Ingrediënten:
1 pak Zweeds tunnbrod (uit de diepvries bij Ikea)
1 pot ingelegde haring met knoflooksaus sill vitlök (Ikea)
rucola
lente-uitjes
Bereiding:
Laat het brood ontdooien en leg het brood op het werkvlak.
Prak de haring met knoflooksaus fijn met een vork.
Strijk dit op het brood en verdeel de rucola erover.
Rol het tunnbröd op en wikkel elk stuk als een toffee in folie. Leg in de koelkast.
Snijd de rollen brood in brede stukken en prik in elk rolletje een prikker met een stukje lente-ui.
|
Gemengde minipaprikaatjes met krab en cajunkruiden |
Ingrediënten voor 4 grote krabgevulde paprika's:
4 paprika's
60 gr boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, gesnipperd
1/2 stengel bleekselderij, fijngesneden
350 g krab (blik), uitgelekt en fijngesneden
1,5 tl cajunkruiden (niet van Verstegen, maar bijvoorbeeld van Fiddes Payne)
60 gr wittebroodkruim of panko
Bereiding:
Bovenkant van de paprika's snijden, binnenkant verwijderen.
Knoflook, ui en selderij fruiten in 45 gr boter.
Krab en kruiden toevoegen, kort aan de kook brengen.
Helft van het broodkruim al roerend toevoegen.
Paprika's vullen met het krabmengsel en in een ingevette, vuurvaste schaal doen. Bestrooien met de rest van het broodkruim en op elke paprika een klontje boter leggen. 1.25 dl water in de schaal schenken en 30 minuten op 190C bakken.
Warm serveren.
|
Tomaatjes met Hollandse garnalen en bagnarotttesaus |
Ingrediënten voor de sauce Bagnarotte:
4 el mayonaise
0,5 dl slagroom
1 el tomatenketchup
1 tl Worcestershiresaus
2 el cognac
1 el citroensap
Tabasco, peper en zout
Eventueel ietsje fijngeraspte ui
Bereiding:
Klop de slagroom half stijf, op yoghurtdikte.
Meng de mayonaise met de slagroom, de tomatenketchup en de cognac. Breng de saus op smaak met citroensap, Worcestershiresauce, Tabasco, peper en zout en eventueel ietsje geraspte ui. Laat goed koud worden in de ijskast.
Voor over de garnalen en ook lekker met krab.