zaterdag 12 februari 2011

Knolselderijsoep met gerookte zalm


Ingrediënten:
½ knolselderij
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
1/8 l slagroom
bosje verse peterselie, grof gehakt
peper & zout
beetje boter om te bakken
50 g gerookte zalm


Bereiding:

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  2. Fruit de ui zachtjes in wat boter. Voeg de blokjes knolselderij toe.
  3. Voeg een liter water toe, het bouillonblokje, de slagroom, bijna het hele bosje peterselie en peper & zout. Laat in 15 minuten heel zachtjes gaar worden.
  4. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine
  5. Breng eventueel op smaak met truffelolie of truffelzout.

Serveren:
Drapeer in het midden van elk soepbord een mooi hoopje gerookte zalm.
Schenk de warme soep erover heen.
Garneer met wat fijngehakte peterselie.
Recept van Karin
Knolselderij per 100 gram: 5 Kh
Ui (rauw) per 100 gram: 6 Kh
(Dr. Frank beginfase = 20 Kh per dag)

Geen opmerkingen: