maandag 4 april 2011

Spaanse bloemkool met tomaat en komijn


Ingrediënten:
500 gr bloemkool, in kleine roosjes
6 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
zout en zwarte peper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 tomaten, ontveld en grof gesneden
2 el komijnzaad
30 saffraandraadjes, opgelost in 2 el heel water
1 el grofgesneden platte peterselie

Bereiding:
  1. Verhit de olie op middelhoog vuur en voeg de ui met een snufje zout toe. Bak ongeveer 10 minuten en roer af en toe, tot de ui gaat karameliseren.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten.
  3. Roer er de tomaten en het komijnzaad door en bak nog eens 5 minuten.
  4. Voeg de opgeloste saffraan toe en de bloemkool, peper en zout, roer goed en doe het deksel op de pan. Laat 10-20 minuten sudderen, af en toe roeren.
  5. Voeg de grofgesneden peterselie toe en serveer op kamertemperatuur.

Recept van Casa Moro

Geen opmerkingen: