Ingrediënten:
Voor 4 personen
4 artisjokken
2 kipfilets
2 takjes dragon
klontje boter
3,5 dl kippenbouillon
1,5 dl room
1 dessertl mosterd
Bereiding:
- Wrik de steel van de artisjok en knip de bladeren bij.
- Kook de artisjokken in ruim water in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze uitlekken.
- Verwijder het hooi uit de artisjok met een scherpe lepel of mesje.
- Doe de kippenbouillon in een steelpan en kook hem wat in, de smaak moet redelijk geconcentreerd zijn, giet er de room bij en kook ook die wat in.
- Snijd de kipfilet in reepjes. Smelt boter in een koekenpan en bak de reepjes snel aan alle kanten bruin. leg ze op een bord en dek dat af met aluminiumfolie, dan blijven ze warm.
- Giet de roombouillon in de koekenpan. Voeg daar het citroensap aan toe en de dragonblaadjes en roer. Doe er de mosterd bij, roer goed en proef of er meer room, meer bouillon of meer citroensap bij moet. Zo niet, draai het gas dan meteen uit anders kookt de saus (door het citroensap) vrij snel in.
- Leg de stukjes kip middenin de artisjok en giet in elke artisjok wat van de saus.
Het was wel lekker, maar ik vond het een heel gedoe om het hooi er netjes uit te krijgen.
Update: bij een ander recept heb ik er het hooi uigehaald voor het koken. Ik gebruikte er een meloenbolletjeslepeltje voor. Nu vond ik het niet lastig.
Update: bij een ander recept heb ik er het hooi uigehaald voor het koken. Ik gebruikte er een meloenbolletjeslepeltje voor. Nu vond ik het niet lastig.
Recept uit de NRC
Geen opmerkingen:
Een reactie posten