Bocconcini di maiale |
Ingrediënten:
350 g varkensfiletlapjes
50 g rozijnen
50 g lenteui
30 g (taggiasca-)olijven, ontpit
rode paprika
knoflook
rozemarijn
balsamico azijn
olijfolie
zout en peper
Bereiding:
- Was en wel de rozijnen.
- Snijd de lenteui in ringetjes.
- Snijd de varkensfiletlapjes in blokjes en bak de blokjes ca. 2 minuten op hoog vuur in 2 el olie met een takje rozemarijn en 1 knoflookteen in de koekenpan.
- Verwijder de knoflook en de rozemarijn.
- Voeg de lenteui, de olijven en de uitgeknepen rozijnen toe en laat het geheel 30 seconden op smaak komen.
- Zet het vuur uit en breng het geheel op smaak met zout, peper en 1 el azijn.
- Serveer met dunne reepjes (dunschiller) paprika.
Was lekker, vooral met de knapperige dun gesneden rauwe paprika.
Recept uit La Cucina Italiana
Ik had per abuis gemarineerde filetlapjes gekocht, waarvan ik de marinade erzoveel mogelijk vanaf heb gehaald. Achteraf toch niet zo'n slechte keuze want door de marinade waren ze wat malser en door het zoet-zure van het gerecht viel de zoetige marinade niet zo op.
Recept uit La Cucina Italiana
Ik had per abuis gemarineerde filetlapjes gekocht, waarvan ik de marinade erzoveel mogelijk vanaf heb gehaald. Achteraf toch niet zo'n slechte keuze want door de marinade waren ze wat malser en door het zoet-zure van het gerecht viel de zoetige marinade niet zo op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten