vrijdag 17 februari 2012

Koolraapchips met tahini-yoghurt dipsaus

Nu ik een mandoline heb, kon ik eindelijk eens gezonde groentenchips in de oven maken. Ik heb de plakjes koolraap eerst een tijdje in het zout gezet, zodat ze wat van het water gingen afstaan. Daarna afgedroogd, gemengd door een ietsje olijfolie en op bakpapier in een oven op 100C, stand hetelucht laten drogen. Het resultaat was dat ze òf zacht òf verbrand waren. Frituren zal denk ik beter gaan.

Tahini-yoghurtdip:
1 lepel tahini (sesampasta)
2 lepels volle Griekse yoghurt
beetje citroensap
knoflookteentje
olijfolie
za'atar voor de garnering.
Bereiding:
Meng de tahini, yoghurt, citroensap en uitgeperst knoflookteentje doorelkaar. Proef of er meer yoghurt of meer sesampasta bij moet. Als het de dik is, wat water toevoegen.
Strijk met de bolle kant van de lepel een cirkel in het mengsel en giet wat olijfolie in het onstane geultje. Strooi er de za'atar over.

Tahini: 12 KH per 100 gr.

Geen opmerkingen: