Ingrediënten:
4 kalfskarbonades (800 gr)
1 vleestomaat (200 gr)
rozemarijn, tijm
bieslook, majoraan
venkelkruid
peterselie
droge witte wijn
extravergine olijfolie
zout en peper
Bereiding:
- Hak de zes kruiden samen fijn en 'paneer'de karbonades met het haksel. Leg de karbonades op een bord, dek ze goed af met vershoudfolie. Laat 30 minuten staan.
- Verhit in een grote koekenpan 2 el olie en bak de karbonades. Neem de karbonades uit de pan en verwijder het vet.
- Schenk 100 ml witte wijn in de pan, kook hem in enkele minuten wat in en voeg zout en peper toe.
- Zet het vuur uit en doe de karbonades terug in de pan zodat ze de smaak van de wijn opnemen.
- Serveer de karbonades op een bedje van dungesneden tomatenplakjes.
- Garneer desgewenst met enkele kruiden.
Uit La Cucina Italiana
1 opmerking:
Ik dacht er juist gisteren aan : zou ze dat zout al een keer geprobeerd hebben ? Ik vind het wel lekker, maar je kunt het niet overal bij gebruiken. Hier past het inderdaad goed bij.
Een reactie posten