zondag 12 mei 2013

Soto Madura Kruidige soep van rundvlees



Ingrediënten:
  • 500 gr magere runderlappen
  • zout
  • 1 ui
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 el ongezouten cashewnoten
  • 1 tl trassi
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el olie
  • 3 bosuitjes
  • 75 gr mie 
  • 75 gr taugé
  • citroensap
  • sojasaus
  • verse koriander

Voorbereiding:
  1. Trek bouillon van het vlees met 1 1/4 ltr water en 1 el zout in ca. 2 uur. Vlees uit bouillon nemen en in blokjes snijden.
  2. Ui pellen en snipperen.
  3. Gember schillen en fijnhakken.
  4. In vijzel of keukenmachine  ui, gember, cashewnoten, trassi, ketoembar en sambal tot fijne pasta wrijven.
Bereiding:

  1. In wok 1 el olie verhitten en kruidenpasta zachtjes aanfruiten. Bouillon erbij schenken en het geheel ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  2. Intussen in pan met kokend water bami ca. 4 minuten laten wellen. In zeef goed laten uitlekken.
  3. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden en 
  4. Koriander grof hakken.
  5. Bouillon boven kom zeven.
  6. In wok opnieuw 1 el olie verhitten en blokjes vlees al omscheppend bruinbakken.
  7. Bouillon erbij schenken en ca 3 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met citroensap en sojasaus.
  8. In vier grote kommen bergje bami leggen. Hierover taugé, bosui en koriander verdelen.
  9. Hete bouillon met vlees erover schenken. Direct serveren.
Met de restjes vlees heb ik Abon Abon gemaakt. 

Recept uit AH's kookboek  Een culinaire ontdekkingsreis door Java en Bali.






Geen opmerkingen: