vrijdag 14 juni 2013

Spaghetti supersnel met tomaatjes, olijven en kaas


Een van mijn favoriete snel klaar recepten is 15 minuten pasta met sperziebonen. Deze spaghetti rapidissimi is nog sneller en gaat een tweede favoriet worden. Het Italiaanse recept is met gebakken ricotta; feta leek me een goede vervanger.

Ingrediënten
320 g spaghetti (deze keer van spelt/farro),
4-5 ansjovisfilets in olie,
300 g kleine tomaatjes
1 teentje knoflook,
een handvol zwarte olijven zonder pit,
2 eetlepels (gezouten) kappertjes,
gedroogde oregano of verse,
6 eetlepels extra vergine olijfolie,
50 g gebakken ricotta, of feta
zout.

Bereiding:
  1. Zet  water op en breng aan de kook. 
  2. Snij de tomaten doormidden.
  3. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes
  4. Spoel de ansjovisfilets en de kappertjes af, droog ze met keukenpapier.
  5. Doe de pasta in het kokende water 
  6. Verhit de olie in een pan, bak de ansjovis, knoflook, tomaten, kappertjes en olijven (dat duurt slechts drie minuten ). 
  7. Giet de spaghetti af, meng met de saus in de pan..
  8. Maak af met zout en peper en kruimels gebakken ricotta of feta
Recept uit Donna Moderna
Hetzelfde recept, maar dan zonder kaas,  staat in 'Koken als een chef'van Gordon Ramsay 

Geen opmerkingen: