Watermeloensalade |
Hoi Hoi het is zomers warm vandaag. Gelijk de associatie met gegrilde sardientjes en koude watermeloen.
Een variatie op de geijkte watermeloensalade: de watermeloen pizza. Leuk om te zien en lekker.
Ingrediënten:
pitloze watermeloen
Olijfolie
Balsamico-azijn
peper en zout
Voor de topping bijvoorbeeld:
Rucola, aangemaakt met olie en azijn
Rode ui in heel dunne ringen
Verse tuinkruiden: peterselie, balsicum, munt, oregano
stukjes komkommer
stukjes komkommer
zwarte bessen
Geitenkaas, feta of mozzarella
eventueel geroosterde nootjes
Bereiding:
- Snij de watermeloen in schijven. Verwijder de schil. Zet de schijven een kwartiertje in de diepvries.
- Besprenkel de schijven met olijfolie, oude balsamico-azijn en zout.
- Beleg de 'watermeloenbodems' met de aangemaakte rucola, daarop de ui. Strooi er de tuinkruiden over.
- Verdeel als laatste de verkruimelde kaas erover en sprenkel er eventueel nog wat goede olijfolie over.
Salade op bodem van watermeloen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten