vrijdag 11 oktober 2013

Zoete aardappels (bataat) met pesto

Patatas bravas van zoete aardappel

Wie kent ze niet, de patatas bravas als tapa. Dit is een koolhydraatarmere variatie met zoete aardappel. De zoete aardappel of bataat is geen aardappel maar een gezonde knol met een lage glykemische index en complexe koolhydraten, die zelfs suikerpatiënten mogen eten.
Dit recept las ik op het blog Buenas Migas uit Spaans Catalonïe, die het weer heeft van tapasbar Samsara
in het barrio de Gràcia in Barcelona.

Ingrediënten:
zoete aardappel
pesto zelfgemaakt of uit potje
eventueel een pikante saus zoals tabasco, piri piri
Olie om te in te bakken

Bereiding:
  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
  2. Bak ze in ruim olie.
  3. Serveer met hier en daar een kloddertje pesto. Een dotje pikante saus is er lekker bij.


Ik heb het gewoon als bijgerecht gegeten bij een stukje vlees.

Geen opmerkingen: