dinsdag 13 januari 2015

Makkelijke jachtschotel van een restje draadjesvlees


De feestdagen zitten er weer op en januari is echt zo´n maand dat we teruggrijpen naar het eten van vroeger. Bijvoorbeeld deze jachtschotel naar een recept uit het Elseviers gezinskookboek uit 1979.

Ingrediënten:
100 gr uien
25 gr boter
100 gr vleesresten
2 dl vleesjus aangelengd met bouillon
kruidnagelgruis
peper
1 zure appel
250 gr aardappelen
paneermeel boter

Bereiding:
  1. Kook aardappelen gaar en snijd ze in blokjes.
  2. Fruit de kleingesneden uien in de boter goudbruin. Voeg het kleingesneden vlees, jus en/of bouillon, kruidnagelgruis, peper, stukjes appel en aardappelen toe.
  3. Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes stoven.
  4. Giet het vocht af in een kom.
  5. Meng (of stamp) het overgeblevene, en voeg het vocht weer toe. Maak het geheel op smaak af.
  6. Doe het over in  een beboterde, vuurvaste schotel. Maak de bovenkant glad, strooi er paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter op.
  7. Plaats het schoteltje ca. 15 minuten in een zeer warme oven, zodat er een bruin korstje op komt.



Was best wel weer lekker.




Geen opmerkingen: