donderdag 5 maart 2015

Kippensoep met gember en spinazie



Pascale Naessens, fotomodel, presentatrice, tv kok is de best verkopende culinaire auteur in België. Ze creëert gezonde en makkelijk te bereiden maaltijden, zoals deze smakelijke soep.


Ingrediënten voor 2-3 personen:
2 kippenbouten
2 drumsticks
5 cm gember, in heel dunne plakjes
½ rode chili, in fijne ringetjes
1 zoete rode paprika, in ringen
100 g shiitake
200 g spinazie
sap van ½ citroen
6 teentjes knoflook, schil verwijderd
4 el sojasaus

Bereiding:
  1. Breng anderhalve liter water aan de kook.
  2. Snijd het vet weg van de kippenbouten.
  3. Verwijder van de shiitakes alleen het onderste harde stukje van de steel.
  4. Doe alle ingrediënten in het kokende water, behalve de spinazie en het citroensap.
  5. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
  6. Voeg na 45 minuten koken de spinazie toe. Zodra die een beetje geslonken is, voeg je een beetje citroensap toe.
  7. Laat nog 5 minuten koken en serveer.
Ze zegt niet dat je het vlees van de botjes moet halen. Ik vond het wel wat eleganter om het zonder bot op te dienen.
Niet helemaal culinair correct, maar ik deed er een maggiblokje door.



Recept van Pascale Naessens uit haar kookboek


'De belangrijkste regel is: meng geen koolhydraten met eiwitten.'

Geen opmerkingen: