donderdag 13 april 2017

Gehaktballetjes met tomaat, olijven en mozzarella



Ingrediënten voor 4 personen:
750 gr rundergehakt
140 gr vers broodkruim
80 ml melk
90 gr kant-en-klare basilicumpesto
handje fijngesneden bladpeterselie
zeezout en grofgemalen zwarte peper
2 el olijfolie
500 gr cherrytomaatjes, van pitjes ontdaan
handje kleine takjes oregano
150 gr groene (Siciliaanse) olijven
200 gr bocconcini (kleine mozzarellabolletjes)
basilicumblaadjes, en knapperig brood voor erbij.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200͒ C.

  1. Week in een kom het broodkruim in de melk, tot alle melk is opgenomen. Meng het gehakt, pesto, broodkruimmengsel, peterselie, zout en peper in een kom. Roer met een pannenlikker in 2 minuten tot een glad mengsel. Draai hiervan balletjes van ongeveer 40 gr.
  2. Verwarm de olie in in een antiaanbakpan op matig vuur en bak de gehaktballetjes, in porties, 2 minuten per kant, of tot ze mooi bruin zijn maar nog niet gaar. 
  3. Doe de balletjes met de cherrytomaatjes, oregano, olijven en bocconcini in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de oven, of tot de bocconcini gesmolten zijn en de gehaktballetjes gaar.
  4. Strooi de basilicumblaadjes erover en geef er knapperig brood bij.
Was lekker.
Recept Donna Hay




Geen opmerkingen: