Voor de gratin in de oven gaat |
Ingrediënten:
1 Romanesco
zout
1 kleine ui, fijngehakt
3 el extravergine olie
2 tenen knoflook, fijngemaakt
16 zwarte olijven, ontpit en door midden gesneden
2 el gesneden platte peterselie
versgemalen peper
versgeraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, of een combinatie
Bereiding:
Verwarm de oven op 200C.
- Breek de kool in roosjes en kook ze in gezouten water 5 minuten of tot bijna gaar. Koel ze af onder de koude kraan of in ijswater; zo blijven ze mooi groen.
- Vet een ovenschaal in waarin de roosjes naast elkaar kunnen liggen. Verhit 1 el olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg de ui toe, bak ze in ongeveer 3 minuten zacht, voeg een snuf zout en de knoflook toe. Draai het vuur uit en voeg de olijven toe.
- Doe de romanesco in de ovenschaal, voeg het olijf en uimengsel, de rest van de olie, de peterselie en de helft van de kaas toe. Maak op smaak met zout en peper en roer goed door. (Of meng het in een aparte kom).Verdeel de roosjes mooi over de bakvorm en strooi er de rest van de kaas over.
- Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven, of tot de kaas mooit goudbruin is. Serveer heet of warm.
Volgens het recept moet je de roosjes in kokend water 5 minuten blancheren. Bij mij bleven de roosjes ook na de oventijd nog heel hard. Dus prik even in de roosjes voor je ze uit de pan haalt.
Verder was de smaak prima.
Uit de New York Times
Geen opmerkingen:
Een reactie posten