woensdag 27 december 2017

Coquilles met pistache-sinaasappelboter



Ingrediënten voor 4 personen:
12 st coquilles (St. Jakobsschelpen)
1 sinaasappel
30 gr pistaches
veldsla
zout en peper

Bereiding:

  1. Schil de sinaasappel dik, verwijder de witte huid, snijd de partjes eruit. Vang het sap op.
  2. Pel de pistaches en hak ze grof.
  3. Bak de coquilles in de hete boter rondom in 4 minuten. Maak op smaak met zout en peper. Leg ze apart.
  4. Bak de pistaches kort in het zelfde vet. Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe, laat even aan de kook komen.Leg de coquilles terug in de pan en warm ze even op.
  5. Dresseer de coquilles op een bord, leg er de sinaasappelpartjes bij en overgiet ze met het bakvet. Garneer met de veldsla.

De partjes sinaasappels waren aan de zure kant. Er had een snufje (bruine) suiker overheen gekund.

Recept van Sybille Schönberger voor Aldi Süd





Geen opmerkingen: