woensdag 24 januari 2018

Sperziebonen tonnato met kerstomaatjes





De originele vitello tonnato uit Milaan is met kalfsvees. Maar als er geen vitello is, maken we hem graag met dungesneden kipfilet.
En als dat er niet is of we willen het niet, dan combineren we de beroemde tonijnsaus met groenten zoals prei, gegrilde paprika's of rauwe lof.

Deze keer een variant met sperziebonen en tomaatjes.


Ingrediënten voor 4 pers.:
500 gr sperziebonen, schoongemaakt
1 blikje (90 gr) tonijn in olijfolie
6 ansjovisfilets
flinke kneep citroensap of meer naar smaak
ruim 1 dl mayonaise
2 el olijfolie
zout en peper
2 grote rode of gele tomaten, in parten gesneden
doosje (200-250 gram) rode of gele kerstomaatjes door de helft of in plakken gesneden
1 el kappers

Bereiding:

  1. Stoom de sperziebonen ongeveer 3 minuten boven kokend water met deksel op de pan. Koel ze af onder de koude kraan of in ijswater.
  2. Mix de tonijn met de olie uit het blik, de ansjovis, citroensap en mayonaise met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus, meng er beetje bij beetje de olijfolie door. Proef of er nog zout, peper, citroensap of peper door moet.
  3. Laat de sperziebonen uitlekken en droog ze met keukenpapier. Meng ze in een grote kom met de grote en de kleine tomaten. Voeg de dressing toe en meng voorzichtig.
  4. Presenteer de bonen op een serveerschaal en garneer met de kappers.


Recept van Sheryl Julian, culinair redacteur van de Boston Globe.


Geen opmerkingen: