Op de site Woks of Life vond ik dit handige recept. In Chinese restaurants maakt men een voorraad van deze woksaus zodat men snel kan uitserveren. Voor een gerecht heb je dan alleen verse gember en knoflook nodig en vlees en groente naar keuze. De hoeveelheid woksaus is voldoende voor 3 gerechten voor 4 personen. De saus kan je een paar weken in de koelkast bewaren.
Ingrediënten:
350 ml kippenbouillon (of groenten of paddenstoelenbouillon)
1 el Shaoxing wijn (of Sherry)
1 el bruine of witte suiker
2 theelepels sesamolie
60 ml (1/4 cup) sojasaus
1½ el donkere sojasaus
2 el oestersaus
1/4 theelepel witte peper
1/4 theelepel zout
Bereiding:
Doe in een fles of pot met deksel met een inhoud van 450 à 500 ml alle ingrediënten en schud flink.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten