zondag 13 september 2020

Siciliaanse Sinaasappelsalade met Kappertjes en Ansjovis




Mijn zus at dit bij kok Marco Mario Vercellonete, vond het zo lekker dat ze met behulp van de juiste connecties het recept van hem wist te ontfutselen.

Ingrediënten:

  • sinaasappels
  • ansjovisfilets in olie
  • bosui
  • ontpitte zwarte olijven
  • kappertjes
  • peterselie
  • marjolein
  • zout
  • olijfolie
  • witte wijnazijn

Bereiding:

  1. Snijd de bosui in dunne plakjes en marineer ze 1 uur in de azijn
  2. Schil de sinaasappels dik, verwijder ook de witte huid.
  3. Snijd de sinaasappels in plakjes
  4. Snijd de olijven in kleine stukjes, evenals de kappertjes en peterselie.
  5. Schik de sinaasappelschijfjes op een bord en voeg een beetje zout toe.
  6. Garneer de plakjes met de bosui, ansjovisfilets, olijven, kappertjes, oregano, peterselie en olijfolie.



Geen opmerkingen: