Schaaltje voor 2 personen |
Ingrediënten voor 1 kleine ovenschaal:
400 gram verse geitenkaas, op kamertemperatuur
3 eetlepels abrikozenjam
5 gevulde pappadews paprikaatjes, heel fijn gehakt
3 eetlepels zilveruitjes, heel fijn gehakt
2 theelepels scherpe mosterd
2 eetlepels droge sherry
zeezout en versgemalen zwarte peper
Extra: 1 ovenschaal met een doorsnee van circa 16 centimeter ( of 2 kleinere ovenbestendige schaaltjes)
Voor erbij: melba toast of 1 stokbroodje
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Verkruimel de geitenkaas in een dunne enkele laag op de bodem van de ovenschaal (doorsnee circa 16 centimeter)
Klop in een kommetje de jam, peppadews, zilverui, mosterd en sherry met elkaar tot een gladde saus. Maal er royaal zwarte peper over en verdeel over de geitenkaas.
Verwarm de oven voor tot 200 graden en zet de grill erbij aan. Bak de geitenkaas ongeveer 5 minuten op het bovenste rek in de oven tot de bovenkant borrelt en hij aan de randen bruin wordt.
Serveer lekker heet als borrelhap met de toastjes erbij
Gelezen op worstenbroodenwijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten