Ingrediënten:
(Op basis van 4 personen)
- 400 g rundergehakt
- 2 middelgrote eieren
- 80 g paneermeel
- 2 el grove Zaanse mosterd
- 2 el ketjap manis
- 1 tl cayennepeper
- 3 el ongezouten roomboter
- 380 ml vleesfond (géén potje bouillon, die is veel te zout).
Bereiding:
1. Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
2. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.
Door de gehaktballen een half uur in de koelkast te laten rusten, blijven ze tijdens het braden beter in vorm.
Serveer met andijviestamppot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten