zondag 1 juli 2012

Gegrilde radicchio

Ingrediënten:
4 kropjes radicchio
2 teentjes knoflook
takje verse rozemarijn
olijfolie extra vierge
3 el balsamico azijn
zout
versgemalen peper

  

Bereiding:
  1. Pel en hak de knoflook. Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Meng met 3 eetlepels olie en de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Halveer de radicchio in de lengte, of snij ze in vieren. Grill de radicchio op een droge grillplaat circa 30 seconden per kant tot er een grillstreep ontstaat.
  3. Leg de radicchio met de snijkant naar boven in een ovenschaal en schep de dressing eroverheen.
  4. Verwarm ze circa 5 minuten in de oven. Het is niet de bedoeling dat ze zacht worden.

Was lekker.
Recept: een beetje van Jamie Oliver, een beetje van Roberta Pagnier.

Geen opmerkingen: