Tomaat met mozzarella uit de oven |
Ingrediënten:
4 rijpe tomaten
2 mozzarellakaasjes
een half teentje knoflook
een klein bosje basilicum
extra vierge olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
- Plet en snijd de knoflook, meng met 4 eetlepels olijfolie en wat gewassen en gesneden basilicum.Voeg zout en peper en laat 10 minuten staan.
- Was de tomaten, droog ze, snijd ze in tweeën en laat ze een paar minuten uitlekken op een rooster met de gesneden kant naar beneden. Voeg vervolgens zout en peper toe, bestrijk ze met een beetje van de knoflookolie en leg ze een paar minuten aan elke kant onder de grill van een hete oven.
- Snijd de mozzarella in plakjes, verdeel de kaas over de vier tomaathelften. Leg de ‘sandwiches’ in de uitgeschakelde, maar nog steeds warme oven. Haal ze uit de oven zodra de kaas begint te smelten, sprenkel er wat knoflookolie over en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten