In dit recept wordt varkensgehakt gebruikt. Nu kan je dat in de supermarkt niet kopen, meestal wordt dan een varkensworstje aangeraden, maar dat is dan weer gekruid. Bij Jumbo hebben ze naast kippengehakt, half-om-half gehakt en rundergehakt ook slagersgehakt. Dit gehakt kan je er goed voor gebruiken. Of de slagers van Jumbo biologisch zijn vetgemest wordt echter niet vermeld.
Ingrediënten:
400 gr scholfilet of tongschar
125 gr varkensgehakt
1 eiwit
1 lente-ui of stukje prei
1 knoflookteen
400 gr tahoe
4 dl olie
sesamolie
bloem
chilipoeder
bindpapje van 1 el maizena met 2 el water.
Sausje:
3,5 dl kippenbouillon
2 el sojasaus
2 el pale medium sherry of rijstwijn
Bereiding:
- Laat de diepvriesvis ontdooien en dep droog.
- Snijd de tahoe in plakken en dan diagonaal doormidden. Leg de tahoe 10 min. in heet water en spoel af.
- Hak de knoflook en lente-ui fijn.
- Klop het eiwit los.
- Maak het sausje van 3,5 dl bouillon, 2 el sojasaus en 2 el sherry.
- Snijd de vis in plakjes van 3x3 cm. Haal de vis door eiwit en bloem.
- Verhit op hoog vuur 4 dl olie in de wok. Frituur de vis tot goudbruin. Schep uit de wok en laat uitlekken.
- Giet de olie op 2 el na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik.
- Roerbak knoflook en lente-ui tot het geurt. Roerbak gehakt en 1 tl chilipoeder tot het gehakt verkleurt. Giet het sausje erbij.
- Voeg de tahoe toe en laat 3 minuten koken. Doe de vis erbij en laat nog 1 min. koken.
- Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus bindt.
- Breng op smaak met 2 tl sesamolie en serveer.
Recept uit Het Chinese Kookboek deel 2
Geen opmerkingen:
Een reactie posten