zondag 22 december 2013

Karbonades met kaas en pompoensaus






Ingrediënten:
4 halskarbonades a 150 g
1 takje salie
1 takje marjoraan
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 takje peterselie
4 el olijfolie
zout
versgemalen peper
1 tl sojasaus
200 g taleggio (of andere kaas om te smelten)

Bereiding:
  1. Pluk en hak de kruiden zo fijn mogelijk, meng met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Marineer het vlees 3 minuten in de kruidenolie. 
  2. Verwarm een koekenpan en bak het vlees 5 minuten om en om. Haal het vlees uit de pan en laat rusten. Breng de soep in de pan van het vlees aan de kook. Voeg de sojasaus toe en leg het vlees terug in de pan. Snijd plakken van de taleggio en leg op het vlees. Laat de kaas, met deksel op de pan, in 4 minuten smelten. Breng op smaak met peper.
De saus is erg lekker. Het recept staat hier.

Recept van Giovanni Caminita

Geen opmerkingen: