Ingrediënten (voor zes personen):
3 grote gele of rode (punt)paprika’s, of een mengsel
250 gram vers wit broodkruim
1 eetlepel gezouten kappertjes, ontzout
1 eetlepel fijngehakte zwarte olijven
3 grote tomaten, vel en zaadjes verwijderd, in kleine blokjes
1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie
4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
125 ml extra vergine olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de paprika’s in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes.
- Week het broodkruim in zoveel water dat het net onderstaat. Knijp dan het overtollige water eruit. Meng het broodkruim met de kappertjes, olijven, tomaten, knoflook, peterselie, ansjovis en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.
- Verdeel de vulling over de halve paprika’s. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met de overgebleven olijfolie. Bak ongeveer dertig minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes van de paprika’s bruin worden en de vulling een krokant korstje heeft. Je kunt de paprika’s zowel warm als koud serveren.
Antonio Carluccio: ‘Aubergines kun je op dezelfde manier vullen en bakken. Snij drie middelgrote aubergines doormidden, snij uit elke helft wat vruchtvlees en bak dit in olijfolie tot het zacht is. Voeg dat toe aan de vulling uit het recept hierboven, vul de halve aubergines ermee en bak ze zoals hierboven staat aangegeven.’
Opmerking: maak het brood niet te nat, anders bakt het niet bruin
Uit:
1 opmerking:
Nou dat komt goed uit. Ik heb nog wat puntpaprika's liggen en dit recept lijkt me prima. Ik heb alle ingredienten in huis, behalve vers wit brood, maar ik doe het maar met een restje brood dat ik nog in de diepvries heb liggen.
Een reactie posten