zondag 26 augustus 2018

Pannenkoekjes met gember, bacon en ahornsiroop



Gingerbread pancakes noemt Lorraine Pascal deze.

Ingrediënten
225 g zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 tl gemalen gember
snuif zout
½ citroenschil fijn geraspt (optioneel)
½ vanillestokje of een paar druppels vanille-extract (optioneel)
300 ml  halfvolle melk
1 middelgroot scharrelei
4 eetlepels zonnebloemolies
12 plakjes Parmaham of bacon
100 ml Esdoornstroop (Ahorn of Maple syrup)
100 ml zure room of creme fraiche

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 110C (dit om de pannenkoeken warm te houden als ze in porties worden gekookt).

  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, gember en zout in een grote kom, maak een kuiltje in het midden. Rasp er de citroenschil fijn in, indien gebruikt. Snij de vanillepeul open, schraap de zaden eruit en voeg ze toe (of vanille-extract). Giet geleidelijk de melk er beetje bij beetje in, roer de hele tijd om een ​​glad mengsel te krijgen. Klop het ei er vervolgens goed door en zet opzij.
  2. Doe een scheutje olie in een grote koekenpan op een matig vuur en bak de bacon of Parmaham in 2-3 minuten aan elke kant tot mooi en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in de oven.
  3. Laat de pan op het vuur staan, maar zet het vuur laag en voeg indien nodig een beetje meer olie toe. Schep vervolgens vier hoopjes van de pannenkoekmix in(tot ongeveer 10 cm groot). Laat ongeveer 1-2 minuten garen tot ze goudbruin zijn, draai ze om en bak nog eens 1-2 minuten. Schuif ze op een bakplaat en zet ze in de oven om warm te blijven. Herhaal dan met het resterende beslag om er ongeveer 12 te bakken.
  4. Als je alle pannenkoeken hebt gemaakt, verdeel je ze over vier borden. Ik hou ervan om het spek of de parmaham hoog op te stapelen en dan te overgieten met de ahornsiroop en te serveren met een klodder zure room of crème frâiche, zegt Lorraine.
Ik ook en ze waren om te smullen.




Geen opmerkingen: