dinsdag 16 juli 2019

Japanse Omelet met Rijst en Sojaboontjes


Van de Surinaamse kip van gisteren bleef nog wat over en ik maakte daarmee een nieuw gerecht. Het werd rijst met edamame (soja)boontjes en een Japans-achtige omelet.

Ingrediënten:
3 grote eieren
2 tl lichtbruine suiker
1 tl sojasaus, plus extra om te serveren
1 tl mirin (Japanse kookwijn)
snuf zout

2 tl geroosterde sesamolie
gekookte en gedopte (edamame) sojaboontjes (AH versvak)
gekookte rijst
Eventueel zalmeitjes of een rode saus om te serveren.

Bereiding:

  1. Meng in een kleine kom de eerste 5 ingrediënten.
  2. Verhit de sesamolie in een kleine koekenpan op laag vuur. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet tot de onderkant stevig is. Leg er een bord op en keer de omelet om. Bak nog een paar minuten.
  3. Laat de omelet op een bord glijden, rol hem strak op en snijd hem in ringen.
  4. Roer de sojabonen door de rijst en serveer de omeletrolletjes op de rijst en garneer met zalmeitjes of sojasaus.


Recept Melissa Clark uit haar kookboek Dinner Changing the game.



Geen opmerkingen: