Dit recept voor Judiones con chorizo stond op Bijzonder Spaans. Het beviel me wel want de meeste andere recepten voor Judiones con chorizo zijn met veel meer spek of vlees. En dit is makkelijk en snel te maken.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 chorizo
worstjes om te bakken, in plakjes gesneden
800 gram
olifantenbonen (uitgelekt)
1 blik
tomatenblokjes op sap
2 uien,
fijngesneden
1 rode
paprika, in blokjes gesneden
2
knoflooktenen, fijngesneden
peterselie
olijfolie
peper en zout
Bereiding:
- Bak in wat olijfolie de gesneden ui en paprika in ongeveer 10 minuten tot alles een beetje zacht is. Voeg hieraan de knoflook en chorizo toe, roer alles goed door elkaar en laat op middelmatig vuur ongeveer 10 minuten bakken tot de chorizo zijn vet heeft losgelaten en je een saus hebt op de bodem.
- Roer hier de bonen doorheen zodat ze goed bedekt zijn met de saus en voeg de tomatenblokjes aan toe. Laat alles nog 10 minuten zachtjes koken en schenk er eventueel een scheutje heet water bij als je het gerecht te droog vindt. Garneer met peterselie en een scheutje olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten