Een heel makkelijk recept van Bill Granger
Ingrediënten voor de kip: (4 personen)
8 kippendijen (zonder bot en vel)
125 ml sojasaus
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels droge sherry
1 teentje knoflook, geraspt
1 eetlepel geraspte gember
1 verse rode peper, fijngehakt
partjes limoen
verse koriander, grof gehakt
+ voor de komkommer:
3 verse rode pepers, fijngehakt
250 ml rijstazijn
2 theelepels zout
185 gr suiker
1 teentje knoflook, geraspt
1 komkommer, in blokjes/schijfjes
Bereidingswijze:
Kip:
Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom: sojasaus, olie, honing, sherry, knoflook, gember en chilipeper. Bedek de kip met de marinade en laat minstens 1 uur (maar liever een hele nacht) in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Haal de kip uit de marinade en leg de stukken in een braadslee. Bak de kip in 45 minuten gaar – draai de stukken regelmatig om en bedruip ze met de marinade. Zorg dat je uiteindelijk alle marinade gebruikt hebt.
Bestrooi de kip met de koriander en garneer met limoen. Serveer de kip met komkommer in zoete chilisaus.
Komkommer:
Roer alle ingrediënten voor de zoete chilisaus in een klein pannetje door elkaar: verse pepers, rijstazijn, zout, suiker en knoflook. Verwarm de saus op laag vuur tot de suiker is opgelost (roeren!) en breng het dan aan de kook. Laat 5 minuten heel zachtjes koken, draai het vuur uit en laat volledig afkoelen.
Serveer met de komkommer.
De hoeveelheden voor de marinade en de zoete chilisaus waren aan de zeer ruime kant; ik heb niet alle marinade kunnen gebruiken. De hoeveelheid chilisaus was genoeg voor twee keer de hoeveelheid komkommer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten