maandag 7 februari 2022

Salade chèvre chaud (Salade met warme geitenkaas)

 



Ingrediënten voor 4 personen

3 sneetjes witbrood

olijfolie

400 g geitenkaas met korst (smalle rol)

2 takjes tijm

4 el honing

Dressing

20  frambozen

30 ml frambozenazijn

1 el franse mosterd

2 el honing

1  sjalot

70 ml olijfolie

Salade

100 g gemengde soorten slablaadjes

1  sjalot

2 stronkjes roodlof (of witlof)

50 g pijnboompitten

1 drupje olijfolie

1 bos kervel (eventueel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood in vieren. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Snijd de geitenkaas in plakken van circa een centimeter dik. Leg op ieder stuk brood een plak geitenkaas. Ris de tijmblaadjes van de takjes en strooi ze over de geitenkaas. Bak de toast en geitenkaas circa 4 minuten in de oven. Besprenkel daarna met honing.

Dressing

Meng voor de dressing de frambozen met de frambozenazijn, Franse mosterd en de honing. Pel en snipper de sjalot en voeg deze toe aan de dressing. Meng alles met de olijfolie tot een lobbige dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Salade

Was en pluk en meng de slablaadjes. Pel en snijd de sjalot en voeg toe aan de sla. Pluk de roodlofblaadjes van de stronkjes en meng deze ook door de sla. Voeg wat dressing toe. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met een drupje olie. Voeg wat zout toe aan de pitjes. Pluk de kervelblaadjes van de takjes.

Serveren

Verdeel de salade over de borden. Besprenkel met wat extra dressing. Leg de geitenkaas op toast erop. Bestrooi met de kervelblaadjes en pijnboompitten.

Gezien op 24Kitchen Estée Strooker





Geen opmerkingen: