Toegeeflijk, want toegegeven, het is helemaal geen goulashsoep. Maar het heeft wel paprika, paprikapoeder en karwijzaad. In plaats van kikkererwten kun je witte of andere bonen gebruiken, in plaats van marmite neem je miso en je kunt kiezen tussen gnocchi of tortellini. Kijk maar in je keukenkastjes wat je hebt. Marmite is een herontdekking om een beetje umami toe te voegen.
Toegeeflijk omdat het weinig tijd kost is en het ook nog lekker is.
Ingrediënten voor 2 personen
- 25 g boter
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 35 gr tomatenpuree, uit een tube
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl paprikapoeder (mild)
- ½ el miso of marmite
- blikje 210 gr tomaten polpa (merk Mutti)
- 400 ml groentebouillon
- Gnocchi of tortellini naar smaak (Grand'Italia)
- 1 blik 310 g kikkererwten afgegoten
Bereiding:
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes.
Smelt in een (soep)pan de boter. Bak de ui en knoflook ± 3 min. zachtjes. Voeg dan de paprika toe en bak 2 min. mee. Schep de tomatenpuree, het karwijzaad, paprikapoeder, en de miso/marmite erdoor en bak nog 1 min.
Voeg het blikje tomaten en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 15 min. Kijk naar de kooktijd op de verpakking van de gnocchi/tortellini en doe deze bij de soep, zodat alles tegelijk gaar is. Voeg de kikkererwten toe aan de soep en kook nog ± 5 min. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in de kommen.
Gebaseerd op een strenger recept uit Delicious.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten