Het is nu de derde keer dat ik hem in drie jaar gemaakt heb en ik blijf hem lekker vinden.
Ingrediënten:
1 kilo prei in smalle ringen
1 ui, gesnipperd
1 teentje koflook, gesnipperd
1 eetlepel kerrie
3 groentenbouillonblokjes à 10 gr (Maggi)
Bijna 1 bakje kruidenkaas~, bijv. Crefée kruidenkaas van Lidl of Boursin ail et fines herbes
zout en peper
boter
Bereiden:
- Fruit in de boter de ui en kerrie met de knoflook gedurende 3 minuten.
- Houd een heel klein stukje van de prei achter voor garnering en voeg de rest van de prei toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
- Voeg aan het mengsel 1 liter water met de kruidenbouillonblokjes toe.
- Roer de kruidenkaas los met een beetje van de warme soep en voeg deze toe aan het preimengsel.
- Proef op peper en zout.
- Pureer met de staafmixer.
- Serveer met op tafel een kommetje geraspte kaas en flinterdunne preiringetjes.
Recept een beetje van een ander en een beetje van mijzelf.
1 kilo prei = 38 Kh (maar je gebruikt van de gekochte kilo prei in dit recept uiteindelijk maar 2/3 ofzo)
100 gr Boursin = 1,5 Kh
1 kilo prei = 38 Kh (maar je gebruikt van de gekochte kilo prei in dit recept uiteindelijk maar 2/3 ofzo)
100 gr Boursin = 1,5 Kh
1 opmerking:
Dit lijkt mij ook wel wat. Zal ik op mijn lijstje zetten van te proberen recepten.
Een reactie posten