Ingrediënten; (voor 4 personen)
- 3 rode uien schoongemaakt en in 4 parten gesneden
- 2 appels met schil in parten gesneden
- 4 grote pastinaken
- 10 tot 12 chipolataworstjes
- 1 eetlepel rode wijn azijn of balsamico azijn
- 1 eetlepel honing
- grof zeezout
- peper
- olijfolie
Bereiding:Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een ovenbestendige pan op het fornuis en verwarm op middelhoog vuur. Spray er wat olijfolie in.
- Haal de uienparten uit elkaar zodat je een soort van blaadjes krijgt en doe ze in de pan. Schep regelmatig om.
- Zodra de bodem wat bruin wordt doe je de appelparten erbij. Schep regelmatig om en blus dan af met rode wijn azijn, of zoals ik gedaan heb met balsamicoazijn. Strooi er wat zeezout en peper op.
- Spoel de pastinaken schoon en schil er met een dunschiller linten van. Leg de linten op de appel en ui en besprenkel met olijfolie. Leg de worstjes er bovenop en zet 25 minuten in de oven.
6 opmerkingen:
Is dit nog toeval ? Ik heb dit gerecht klaargemaakt in februari vorig jaar en vandaag gepland op mijn blog (nog steeds een jaar achterstand met de recepten!)
Dit was ook nog van vorig jaar. Gewoon vergeten te publiceren.
Geeft niks wanneer het was want het klinkt lekker dus ik ga het vanavond maken.
Waar is de honing voor nodig?
De honing gaat over de uien en de appel. Wat ik zelf altijd doe is de pastinaak goed mengen met de uien en de appel en daarna pas de worst erop en dan de oven in. Honing kun je vervangen door appelstroop.
Dag lezers van deze blog. Ik ben Clementine, de zus van de schrijfster van "Wat ik gegeten heb". Mijn zus is in december 2023 overleden en af en toe kom ik even een kijkje nemen op de commentaren op haar blog. Soms verdwijnen ze van de rechterkolom en soms zijn ze opeens weer terug. Ik zie dat er nog regelmatig commentaren worden gepubliceerd. Ik vind dat een leuk compliment voor mijn zus.
Een reactie posten