Ingrediënten voor 2 personen:
Vlees:
2 (diepvries) biefstukjes
Shaoxing wijn
Bindpapje:
4 eetlepels maizena
4 eetlepels water
Saus:
2 eetlepels arachide olie
2 eetlepels rode chili bean sauce (tobau jiang)
750 ml kippenbouillon
2 eetlepels donkere sojasaus
Groentenbereiding:
3 eetlepels Sichuan chili olie
4 lenteuitjes (of 1 preitje) in julienne gesneden
1 chinese kool in repen gesneden
Snijd de halfontdooide biefstukjes in repen van ongeveer 1,5 cm dik. Voeg zout en de Shaoxing wijn toe en zet apart.
Bindpapje:
Meng in een schaaltje de maizena met het water.
Saus:
Verhit de olie totdat ze rookt.
Zet het vuur lager en voeg de rode chilibonensaus toe.
Roerbak 30 seconden tot de saus goed gemengd is.
Voeg de kippenbouillon toe en de sojasaus.
Breng aan de kook.
Zet even apart.
Groentenmengsel:
Roerbak in een andere pan de lenteuitjes en chinese kool in de Sichuanolie.
Zet apart.
Vlees:
Voeg het bindpapje toe aan de gemarineerde biefstuk en meng goed.
Verhit de pan met saus weer alvorens het vlees toe te voegen. Wacht tot de saus weer aan de kook komt en haal de stukjes vlees met 2 stokjes uitelkaar, als ze aanelkaar vastgeplakt zitten. Laat een paar minuten sudderen.
Opdienen:
In een schaal (of de pan/wok) eerst de groente, dan het vlees en daarover de saus. Decoreer met achtergehouden lenteui en eventueel Sichuan peperkorrels.
Serveer met rijst.
Was lekker. In het begin wel loeiheet, maar dat went gauw.
Recept van Fuchsia Dunlop
2 opmerkingen:
Lijkt me ook lekker, maar ik heb veel van die ingredienten niet.
Die chili bonen paste heb je echt nodig. Ik had zelf Taiwanese (die blauwe pot). Ik denk dat die van Lee Kum Kee uit Hong Kong wel overal verkrijgbaar is. Die Sichuan olie had ik van de Aziatische week van Lidl. Maar het gerecht is sowieso peperig genoeg. En die Shaoxing wijn, gewoon sherry of sake. Een leuke site voor Aziatische ingrediënten is http://www.aziatische-ingredienten.nl/
Een reactie posten