dinsdag 17 september 2013

Jamie's pittige kip met chorizo

Jamie Oliver's pittige kip met chorizo

Ingrediënten:
2 personen
 4 el extra vergine olijfolie 
1 citroen 
1½ tl gerookte-paprikapoeder 
2 kipfilets 
300 g sperziebonen, schoongemaakt 
100 g chorizo, ontveld en in dunne plakjes 
50 g hele marcona-amandelen
wat blaadjes verse peterselie


Bereiding:

  1. Maak een marinade door in een grote kom 2 eetlepels olie te mengen met het sap van één citroenhelft en het paprikapoeder. Voeg de kipfilets toe en wentel ze erdoor. (Je kunt dit al een tijdje van tevoren doen en de kip langer laten marineren.)
  2. Breng een pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen 2 minuten. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud water.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en leg de gemarineerde kipfilets erin. Bak ze 4 minuten tot de onderkant karamelliseert, draai ze dan om en bak ze nog eens 4–6 minuten of tot ze door en door gaar zijn. Neem de pan van het vuur en laat de kip rusten.
  4. Bak in een andere pan de chorizo en amandelen in de rest van de olijfolie, roer de geblancheerde bonen erdoor en warm ze mee. Draai het vuur uit, knijp de andere citroenhelft erover uit, voeg de peterselie toe en schep alles door elkaar. Snijd de kipfilets in plakjes en serveer ze op het sperzieboontjesmengsel; schep het vocht uit de pan erover.
Was lekker en niet veel werk.

Geen opmerkingen: