zaterdag 7 september 2013

Kip-kaas ovenschotel uit Curaçao


Dit recept heb ik uit de NRC van gisteren. Een tropische verrassing in Hollandse kaas is keshi yena uit Curaçao. Oorspronkelijk was keshi yena – papiamento voor gevulde kaas – een in de oven gebakken uitgeholde Edammer met een rijke vulling. Nu kan het ook een terrine bekleed met kaas zijn of zelfs een met kaas gegratineerde ovenschotel. 

Voor twee personen:
100 gram Edammer kaas in plakken
250 gram gaar kippenvlees
1 tomaat zonder de pitjes in blokjes
1 kleine ui in snippers
1 gesnipperd teentje knoflook
8 olijven zonder pit in plakjes
½ eetlepel kappertjes
1 eetlepel piccalilly
1½ eetlepel rozijnen
een kwart rode peper in snippers
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel worcestersaus
2 kleine eieren
peper en zout
1 eetlepel olie


Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. 

  1. Bak de uisnippers glazig in tweederde van de olie. Laat op het laatst de knoflook mee fruiten. 
  2. Snijd het kippenvlees in kleine blokjes. Kluts de eieren. Meng alle ingrediënten, behalve de kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe. 
  3. Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Vul de schaal met het kipmengsel. Laat het 20 minuten bakken op 180 graden. 
  4. Leg de plakjes kaas erop en laat nog eens 10 minuten bakken, zo nodig op een hogere temperatuur om de kaas te laten kleuren. 

Geen opmerkingen: